Ex-Something (3/4)

Sinds de laatste ontmoeting met mijn ex-something, waar hij mij op een gure December nacht alleen, naakt en geil in mijn bed achterliet om zijn eigen voordeur te openen voor een ietwat geërgerde vriend die hem 7 keer probeerde te bellen, zijn de dagen en weken voorbij gevlogen. En voor ik er erg in heb, is het Eerste Kerstdag. Omdat er in mijn familie altijd een dag uitgetrokken wordt voor de gelovigen onder ons (not me) vieren wij het feest gezamenlijk op de 26e van December. Door het ontbreken van mijn eigen familieleden op deze heilige dag besluit ik in te gaan op een uitnodiging van een vriendin. We vertrekken in de middag naar haar ouderlijk huis gelegen in een dorp waarvan ik de naam niet kan onthouden.

Omdat ik netjes opgevoed ben, kom ik niet met lege handen aanzetten en schenk de heer des huizes een mooie fles champagne. Deze is hij van plan later op de avond open te trekken, maar het is tijd om te beginnen met wijn, aldus mijn vriendin. Nog voor ik het door heb krijg ik een goed gevuld wijnglas in mijn handen gedrukt. Deze accepteer ik vriendelijk onder het mom van anders is het ook maar zonde. Dit ondanks mijn ‘semi-principiële’ non-consumptie van alcohol.

De avond verloopt erg snel; we spelen een fanatiek (bord) spelletje Ik hou van Holland, eten een 4-gangen menu en kijken Mannenharten op Netflix. Kerst zoals het hoort. Gedurende de avond lijkt mijn glas zichzelf te vullen zodra het op een kritiek laag punt komt en tegen het einde van de avond ben ik een klein beetje aangeschoten. Of nou ja, ik denk dat is wat ik voel. Mijn hoofd heeft iets weg van een klein bootje op zee, ik heb een warm gezicht en ook vanavond weet ik mijn impulsen niet te beheersen. Maar mijn impulsbeheersing heeft overigens ook iets weg van een hele normale dinsdagavond, dus daar valt geen druppel alcohol de schuld van te geven. Ik stuur de tekst She bit her lip and opened her mouth, but the only word to come out was “Fuck” naar mijn ex-something. En zoals verwacht laat een reactie niet lang op zich wachten. In het korte gesprek dat hieruit voortvloeit geef ik aan wat warme kriebels te voelen, zeer mogelijk aangewakkerd door de wijn en hij vraagt of ik nu mijn bedje in ga, het is tenslotte al rond middernacht. Ik geef aan liever (met hem) zijn bed in te duiken en hij nodigt mij uit om precies dat te komen doen.

Normaal zou ik dit verhaal vervolgen door te zeggen, zo gezegd, zo gedaan. Maar met een klein slokje wijn op gaat dit toch iets minder soepel dan ik had verwacht. Het scooter rijden, wat op zich niet mijn beste idee ooit was, gaat nog prima. Eerst van de Rozengracht naar mijn huis. Alvorens ik mijn weg vervolg naar mijn ex-something stap ik nog snel onder douche, verlies in mijn krappe badkamer het evenwicht, stoot mijn voet keihard tegen de deurpost en vergeet tijdens het inpakken ongeveer de helft van mijn spullen, maar besluit desondanks naar buiten te stappen. Ach, we leven nog. Over Whatsapp zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat doordrinken de enige optie is en dus stop ik onderweg naar het verre westen bij een nachtwinkel voor een fles wijn.

Aangekomen bij de lift sta ik te wachten zonder de knop ingedrukt te hebben. Na ongeveer 1 volle minuut kom ik tot deze realisatie, lach mezelf keihard uit en bestel alsnog de lift om mij naar de 3e verdieping te brengen. Bij binnenkomst word ik gegroet door de diepe doch monotone stem van de man en de kwispelende staarten van twee volgroeide honden die ik desondanks altijd puppy’s zal noemen. Na de initiële begroeting, loop ik de keuken in om twee glazen te pakken, haal de fles wijn uit mijn tas, trek mijn schoenen uit en plof naast mijn ex-something op de bank. We kletsen wat over de gezelligheid van onze eerste kerstdag en proosten ondertussen op het goede leven, elkaar diep in de ogen aankijkend. Die ogen…

De komende paar uur komen we niet van de bank af en lachen ons een ongeluk om de tieten van Chrissy Teigen die bij elke enthousiaste beweging uit haar jurkje dreigen te vallen. Alhoewel het erg gezellig is, hebben we nog geen lichamelijk contact met elkaar gemaakt. Mijn wangen gloeien en ik voel deze zelfde warmte ook op andere plekken in mijn lijf. Het blijft toch gek en ik twijfel om de eerste move te maken. Na een korte aarzeling schuif ik mijn kont iets dichterbij de man en leg mijn hoofd op zijn schouder. Hij kijkt me aan en ik kus hem. Zacht en warm. Al snel gaat dit over tot harder en geiler…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s